Az
élőflórás joghurt segít kordában tartani a Candida-gombákat
A
Candida albicans a normál flóra résztvevője. Az egészséges
szervezetben igen ritkán fordul elő az enyhe lefolyású
betegségekért felelős kórokozó, ám a legyengült immunrendszerű
betegeknél súlyos, gyakran végzetes kórfolyamot indíthat el. A
széles spektrumú antibiotikumok alkalmazásának elterjedésével,
és az immunrendszert elnyomó kezelések növekvő számával, a
gombás fertőzések egyre gyakoribbá válnak. Mai, civilizált
világunkban, kétségtelenül rengeteg negatív hatás éri az
emberi szervezetet: bizonytalanság, stressz, étkezési szokásaink
megváltozása - az élelmiszerek minőségéről és a hozzáadott
adalékokról nem is beszélve -, ami minden bizonnyal hozzájárul
belső egyensúlyunk felbomlásához.
A
puffadástól kezdve a hüvelyfolyáson át a bőrviszketésig számos
problémáért okolható a gombás fertőzés.
Bizonytalan, szerteágazó panaszok esetén nem a candidiasist, mint diagnózis felállítása lehet elsődleges és helyes. Célszerűbb először az immunrendszer erősítése, probiotikumok használata, méregtelenítő kúra, akár böjt tartása is. Mindezeken felül, pedig az egészséges életmód megvalósítása lehet még a leginkább célravezető.
Bizonytalan, szerteágazó panaszok esetén nem a candidiasist, mint diagnózis felállítása lehet elsődleges és helyes. Célszerűbb először az immunrendszer erősítése, probiotikumok használata, méregtelenítő kúra, akár böjt tartása is. Mindezeken felül, pedig az egészséges életmód megvalósítása lehet még a leginkább célravezető.
Az
élőflórás joghurtok segítenek visszatelepíteni a bélrendszerbe
azokat a jótékony hatású baktériumokat, melyek kordában tartják
az élesztőgombák szaporodását.
Forrás: (WEBBeteg
- Dr. Plósz János, belgyógyász)
................................................................................................................................................................
A Bio Joghurt !
A prebiotikum olyan természetes tápanyag, amelyre a gyomor-bélrendszer felső szakaszában található emésztőenzimek nem hatnak, de fermentálhatók, és változatlan formában jutnak el a vastagbélig, ahol serkentik a kedvező hatású baktériumok, az ún. probiotikumok szaporodását.
A probiotikumok az állandó bélflóra helyreállítását illetve fenntartását szolgáló jótékony hatású baktériumok, amelyek száma folyamatosan csökken az egyoldalú táplálkozás, az antibiotikumok szedése és a stressz következtében. Az egészséges bélflóra megőrzéséhez és helyreállításához szükséges a hasznos bélbaktériumok pótlása, illetve prebiotikumokkal a szaporodásuk elősegítése.
Az élelmiszerekben leggyakrabban előforduló prebiotikumok, az oligoszacharidok például a fructo-oligoszacharidok, az inulin, galacto-oligoszacharidok, xilo-oligoszacharidok és a laktulóz.
A prebiotikumok közül a legfontosabb az inulin.
Mikor van szüksége prebiotikumra?
Ha az alábbi tünetek közül egyet vagy többet észlel, akkor itt az ideje, hogy kipróbálja a prebiotikus termékeket:
emésztőrendszeri megbetegedések
hasmenés
székrekedés
súlyfelesleg
gyulladásos folyamatok, betegségek
csillapíthatatlan éhségérzet
ételallergia
cukorbetegség
Candida–fertőzés
csontritkulás
bőrproblémák, kiütések, stb.
lisztérzékenység
szívbetegség
daganatos megbetegedések
májbetegségek
................................................................................................................................................................A prebiotikum olyan természetes tápanyag, amelyre a gyomor-bélrendszer felső szakaszában található emésztőenzimek nem hatnak, de fermentálhatók, és változatlan formában jutnak el a vastagbélig, ahol serkentik a kedvező hatású baktériumok, az ún. probiotikumok szaporodását.
A probiotikumok az állandó bélflóra helyreállítását illetve fenntartását szolgáló jótékony hatású baktériumok, amelyek száma folyamatosan csökken az egyoldalú táplálkozás, az antibiotikumok szedése és a stressz következtében. Az egészséges bélflóra megőrzéséhez és helyreállításához szükséges a hasznos bélbaktériumok pótlása, illetve prebiotikumokkal a szaporodásuk elősegítése.
Az élelmiszerekben leggyakrabban előforduló prebiotikumok, az oligoszacharidok például a fructo-oligoszacharidok, az inulin, galacto-oligoszacharidok, xilo-oligoszacharidok és a laktulóz.
A prebiotikumok közül a legfontosabb az inulin.
Mikor van szüksége prebiotikumra?
Ha az alábbi tünetek közül egyet vagy többet észlel, akkor itt az ideje, hogy kipróbálja a prebiotikus termékeket:
emésztőrendszeri megbetegedések
hasmenés
székrekedés
súlyfelesleg
gyulladásos folyamatok, betegségek
csillapíthatatlan éhségérzet
ételallergia
cukorbetegség
Candida–fertőzés
csontritkulás
bőrproblémák, kiütések, stb.
lisztérzékenység
szívbetegség
daganatos megbetegedések
májbetegségek
A bélflóra fő funkciója a kórokozókkal szembeni védelem, valamint az immunrendszer állandó készenléti szinten tartása. Ha a bélflóránk egyensúlya felborul, és a káros baktériumok száma megnő, célszerű probiotikumokat, prebiotikumokat alkalmaznunk az egyensúly helyreállítása érdekében.
..................................................................................................................................................................
41981971981